Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

POŠTEN ODNOS PREMA POSLU GARANCIJA JE TRAJANJA

24.04.2019

Nikola Tričković vlasnik je prodavnice auto delova „Uni car“ . Prodavnica pod ovim imenom, u kojoj se prodaju auto delovi, auto oprema, ulja i sve drugo što je potrebno jednom automobilu, postoji već 23 godine a na adresi na kojoj je sada, Narodne omladine 9, poslednjih 16 godina.

 

  • „Uni car“ je moj prvi posao. Kada sam počinjao pre 23 godine znao sam da ću da radim za sebe ali moram priznati da je tada to bilo mnogo lakše nego danas. Kada bi me danas neko pitao da li da se upušta u privatni posao, nisam baš siguran da bih mu to savetovao. Čini mi se da je bilo lakše ranije biti mali preduzetnik nego što je to danas. Ja se na kajem, jer sve ima svoju cenu. Radim za sebe, za svoj račun, imam slobodu u odlučivanju. S druge strane je i odgovornost velika kako prema svojoj porodici tako i prema zaposlenima i njihovima porodicama, kaže Nikola.

 

Nikola kaže, privatnici svakog dana kreću ispočetka. Robu treba nabaviti, prodati, naplatiti…

 

  • Prema mušterijama moraš biti pošten i korektan. Mušterija mora da za određenu cenu dobije određeni kvalitet. To je jedini način da opstaneš. Takođe, zaposleni u ovako specijalizovanim prodavnicama moraju biti obučeni i iskusni. Mušterija mora da dobije i odgovarajući savet. Neki od mojih zaposlenih sa mnom su i po 15 godina. To znači da su zadovoljni. I prema zaposlenima se mora imati krajnje korektan i kolegijalan odnos, ističe Nikola.

 

Da bi se opstalo na tržištu, gde je konkurencija vrlo ozbiljna, mora se imati pošten i profesionalan odnos, ističe Nikola i dodaje:

 

  • Od države nisam nikada koristio nikakav oblik podrške. Posao kojim se ja bavim država naročito ne podržava. Dosada sam posao finansirao sopstvenim sredstvima, kaže Nikola.

 

Na članstvo u Uniji poslodavaca, Nikola gleda vrlo pozitivno.

 

  • Nemam dilemu da treba biti član jedne ovakve asocijacije. Mi se preduzetnici i članovi Unije moramo podržavati i pomagati, svako u skladu sa mogućnostima, ističe Nikola.