Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

DRŽATI KORAK SA SVETOM GARANCIJA JE BUDUĆNOSTI

29.07.2020

Bops team iz Zrenjanina je porodično preduzeće nastalo 2006. godine.

 

  • DOO "Bops Team" je osnovan aprila 2006. godine. Početna ideja potekla je sa sajma građevine u Budimpešti, kaže Dejan Gladić, iz firme “Bops Team”. Na tom sajmu smo smo ostvarili kontakt sa firmom H.R. Profix, specijalizovanom za projektovanje i izradu fasadnih podkonstrukcija za ventilisane fasade od kamena, opeke, keramike… Neke od bitnijih referenci su izrada ventilisane fasade na objektima ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, Hramu Svetog Konstantina u Nišu, Hotelu “Tuli In” u Beogradu, Marini Porto Montenegro u Tivtu.

 

Iz ovih poslova javila se potreba za isporukom i vijčane robe, ističe Gladić.

 

Delatnost “Bops team” je uvoz i distribucija vijčane robe (vijci, šrafovi, navrtke, podloške...) u svim kvalitetima, sistema za pričvršćivanje u građevini (tiple, ankeri...) i svih vrsta i pratećeg materijala.

 

  • U startu smo sebi postavili cilj da poverenje kupaca i krajnjih korisnika nikada ne smemo izneveriti. Zato je u obzir dolazila saradnja sa isključivo priznatim kompanijama koje kvalitet svoje robe ne dovode u pitanje, naglašava Gladić. Posedovanje određenih sertifikata za proizvode igralo je bitnu ulogu u odabiru partnera koje bismo predstavljali na ovom području. Ne manje važni su i uslovi saradnje sa tim kompanijama, pošto direktno utiču na način poslovanja sa našim kupcima za koji se uvek trudimo da bude više nego korektan i prihvatljiv za obe strane.

 

Opstati na tržištu nije jednostavno. U preduzeću “Bops team” znali su od samog starta da je jedina garancija držati korak sa svetom, odnosno pratiti u svojoj delatnosti sve inovacije, nova rešenja i to sve ponuditi kupcima.

 

  • Naš recept za uspešno trajanje su stalna komunikacija sa inostranim saradnicima. Posete sajmovima građevinarstva, tehnike i svih onih koji imaju veze sa onim što radimo, nama garantuje praćenje svetskih tendencija razvoja i inovacija u ovom poslu, ističe Gladić i dodaje:

 

  • Kao veleprodaja koja brine o svojim kupcima i krajnjim korisnicima u stanju smo da odobrimo različite popuste u zavisnosti od količine naručene robe i uslova plaćanja. Isto tako, posećujemo naše kupce i dostavljamo im poručenu robu! Imamo viziju, kvalitet, odgovornost, motiv i sve što je neophodno da bi opravdali poverenje klijenata, naglašava Gladić.

 

Od institucionalne podrške, Gladić kaže da su na samom startu, 2007. godine, iskoristili subveniconisani kredit grada i Metals banke za nabavku vozila, što je u tom trenutku mnogo značilo u pronalaženju kupaca i obilaska terena.

 

U ovom trenutku, u preduzeću “Bops team” kao najveći problem u poslovanju vide nestabilno tržište zbog poznatih razloga i naplatu. U preduzeću je zaposleno troje ljudi.

 

Od 2006. godine pa do danas preduzeće “Bops team” napred su vodili planovi. Tako je i sada.

 

  • Naravno da planiramo šta ćemo dalje, jer stajanja nema. U planu je proširenje asortimana na elemente za pričvršćivanje panela kao i kompletna ponuda prohromskih (inoks) proizvoda, kaže Dejan Gladić.