Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Preduzetničke priče

Robert Šarović svoj privatni biznis počeo je pre pet godina, nakon završene petnaestogodišnje sportske karijere.

Firma Janjušević, društvo sa ograničenom odgovornošću za trgovinu i usluge iz Sečnja, porodično je preduzeće. Osnovna delatnost firme je tehnički pregled vozila i pružanje autoservisnih usluga.

Petar Medarević, suvlasnik i direktor marketing preduzeća One stop marketing, ima zanimljivu preduzetničku priču.

Studio Barun i njegov vlasnik i direktor Predrag Pavlov, možda su i najmlađi članovi Unije poslodavaca Zrenjanina. Ne samo po godinama koliko ih ima Peca, nego i po tome što je Studio Barun zvanično počeo da radi aprila ove godine.

Vlado Dašić vlasnik je turističke agencije Caravan, koja se nalazi u Gimnazijskoj ulici u Zrenjaninu. Svoju agenciju Dašić je osnovao 1. marta 1991. godine.

Ivica Ristevski već 14 godina uspešno vodi firmu Respecta doo, koja se bavi reparacijom tonera za laserske štampače i servisom štampača. Ipak, privatni posao nije Ivičin prvi izbor.

 

Veterinarska apoteka Gama pet porodični je posao bračnog para Zorice Cabadaj Ankić i Željka Cabadaja. Zorica i Željko mogu da slobodno da kažu da je njihov posao nastao iz ljubavi i hobija. Ono što je počelo kao ljubav i hobi vremenom je postao porodični biznis.

Milan Zirojević vlasnik je i direktor firme „Zitros“ koja se bavi sistemima za prečišćavanje vode u mnogim oblastima, od prečišćavanja vode u kućama i stanovima, industrijskim postrojenjima, auto perionicama, eko česmama. Jednom rečju, gde se traži čista voda, tu je „Zitros“.

Bojan Bojanić najtrofejniji je takmičar u šaranskom ribolovu u Srbiji. Višestruki je državni prvak, višegodišnji reprezentativac, od skora pobeđuje ne samo u šaranskom ribolovu nego i u disciplini koju mi znako kao varaličarenje.

Na čelu As taksija od samog početka je Brano Backović. Backović se i pre osnivanja As taksija bavio ovim poslom.

Sonja Dragaš spojila je na jedan poseban način svoju ljubav i posao. Iz Sonjine ljubavi prema kupovini, istina nešto drugačijoj od uobičajene, pre 11 godina nastala je „Extra sekendica“.

Junior security počeo je sa radom 1993. godine. Istina, prvih pet godina rada firma se praktično pripremala za bavljenje onim čime se bavi danas i po čemu je poznata ne samo u zemlji nego i u inostranstvu: tehničkim obezbeđenjem imovine i lica. Ili, ugradnjom i održavanjem alarmnih sistema, video pristupom, GPS praćenju automobila, kontrolom radnog vremena…

Jedan od najpoznatijih preduzetnika i privrednika u Velikom Bečkereku sredinom i krajem XIX veka bio je Ferenc (Franja) Roža. 

Gradski hroničar Dragoljub Čolić beleži Nikolu, oca i Nikolu Lučića sina (negde u spisima stoji i Lucić) kao velikobečkerečke brodovlasnike.

Na mestu gde danas stoji ruinirana i oronula zgrada nekadašnje Robne kuće Beograd (ili stara Nama, kako je Zrenjaninci zovu), nekada je bila Daunova gvožđara.

 

DK Trade Zrenjanin porodična je firma Duška i Vesele Kvaščev, i njihove dece. Duško i Vesela prva su generacija u porodici Kvaščev koja je otpočela privatni posao 2001. godine.

Posao je počeo otac. Išao je u srednju šumarsku školu, tamo su imali predmete vezane za kamen i kamenorezanje, dopalo mu se, prvo je učio zanat kod majstora kamenorezaca a onda se osamostalio. Svoj posao je razvijao u tri grada, dve države i pokazao da može i ume, bez obzira na prilike, priča porodičnu preduzetničku istoriju Zoran Baždar.

Prvu privatnu firmu osnovao je Veselin Suvačarev, a firma se tada, kao i sada, zove SBS Vatro-impex doo i bavi se kontrolnim pregledom (servisom) i prodajom vatrogasne opreme i izradom projektno tehničke dokumentacije iz oblasti zaštite od požara.

Pogon Novaresa u Zrenjaninu deo je intergisane kompanije za prozvodnju komponenata za automobilsku industriju „Novares“, koja je nastala integracijom sa američkom kompanijom Kay Plastics. 

DRVO SA DUŠOM

26.06.2019

Gorjana Ponjević Ballani, vlasnica radionice Wood planet, živi od jednog starog zanata – stolarskog.