Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

UREDBA O DOPUNAMA UREDBE O FISKALNIM POGODNOSTIMA I DIREKTNIM DAVANJIMA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRIVATNOM SEKTORU

27.04.2020

Na osnovu člana 200. stav 6. Ustava Republike Srbije, Vlada, uz supotpis predsednika Republike donosi 

UREDBU

O DOPUNAMA UREDBE O FISKALNIM POGODNOSTIMA I DIREKTNIM DAVANJIMA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA U PRIVATNOM SEKTORU I NOVČANOJ POMOĆI GRAĐANIMA U CILJU UBLAŽAVANJA EKONOMSKIH POSLEDICA NASTALIH USLED BOLESTI COVID-19

 

Član 1.

U Uredbi o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 ("Službeni glasnik RS", broj 54/20) u članu 9. dodaju se st 5, 6. i 7, koji glase:

"Broj zaposlenih iz stava 1. alineja druga ovog člana umanjuje se i za broj zaposlenih kojima je kod privrednog subjekta počev od 10. aprila 2020. godine do 30. aprila 2020. godine prestao radni odnos.

Broj zaposlenih iz stava 1. alineja treća ovog člana umanjuje se i za broj zaposlenih kojima je kod privrednog subjekta počev od 01. maja 2020. godine do 31. maja 2020. godine prestao radni odnos.

Privredni subjekat iz ovog člana u obavezi je da primljena sredstva po osnovu direktnih davanja iskoristi najkasnije do 15. avgusta 2020. godine".

Uredbu u celosti možete pročitati ovde.

 

Izvor: Vlada Republike Srbije