Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

BESPOVRATNA SREDSTVA NAMENJENA PROGRAMU "POKRENI SE ZA POSAO"

12.03.2019

Program Pokreni se za posao pokrenule su kompanija Filip Moris i organizacija Eneca sa ciljem da smanje nezaposlenost u Srbiji i podstaknu preduzetništvo.

Program podržava:

  • donaciju u vidu opreme, licenci ili sertifikata, standardizacije i optimizacije neophodne za pokretanje ili unapređenje biznisa, u vrednosti do 1.000.000 dinara, uz obavezno finansijsko učešće u iznosu od 20% vrednosti granta.
    poslovne i stručne obuke,
  • stalnu savetodavnu i mentorsku pomoć.


Da biste učestvovali u programu potrebno je:

  • imati dobru, inovativnu i održivu poslovnu ideju za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa (inovativnost može biti u samom proizvodu, načinu proizvodnje, tehnologiji ili pristupu poslovanju)
  • podnosioc zahteva mora imati prebivalište ili boravište na teritoriji Republike Srbije


Prednost imaju ideje koje poštuju neke od principa održivog razvoja kao što su društveno-odgovorno poslovanje, korišćenje obnovljivih izvora energije, energetska efikasnost, zaštita i očuvanje životne sredine, a posebno je važno zapošljavanje lokalnog stanovništva i korišćenje njihovih znanja i veština

 

Podnosilac zahteva može biti lice koje je već registrovano kao preduzetnik ili doo, a želi da proširi svoju poslovnu aktivnost i po mogućstvu uposli novog radnika.

 

Mogućnost konkurisanja imaju i lica koja nisu registrovala delatnost, a registraciju moraju izvršiti nakon potpisivanja ugovora o donaciji u roku od tri nedelje.

 

Ekonomski stručnjaci iz organizacije Eneca će vršiti odabir u skladu sa potencijalom i inovativnoštu poslovne ideje i obaviti intervju sa podnosiocem zahteva koji će dobiti priliku da prezentuje svoju ideju. Poslednji korak jeste pružanje podrške za najbolju ideju kroz donaciju u vidu opreme, licenci i sertifikata, standardizacije i optimizacije.

 

Rok za podnošenje prijava je 31. mart 2019. godine.

 

Za detaljnije informacije o konkursima možete se obratiti lično, Žitni trg 13/1, mail-om na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili na brojeve telefona: 065/82 66 491; 060/818 31 98 ili 023/526-268.

Izvor: SN Consulting