Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Trade Ready inicijativa, koja je potekla od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, pruža podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) da unaprede svoj trgovinski potencijal i uspešno posluju na inostranom tržištu.

Preduzeća kojima upravljaju žene u Srbiji imaće pristup novoj kreditnoj liniji od 8 miliona evra koju je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila Banca Intesa za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima rukovode žene.

Ostrvo Galinara u italijanskoj regiji Ligurniji nedavno je prodato za više od 10 miliona evra sinu Ukrajinca Vjačeslava Bogoslajeva, koji je dugo bio na čelu jedne od vodećih svetskih kompanija koje proizvode avione i helikoptere Motor Sič.

Kombinacija viška slobodnog vremena i mogućnost trgovanja akcijama preko internet platforme "Robinhood", koja ne naplaćuje uobičajene brokerske provizije, kreirala je nekoliko stotina hiljada novih investitora, koji su iznenada otkrili čari berzanskog trgovanja i zaključili da je to najlakši i najbrži način da se dođe do para.

U Srbiji se od aprila ove godine onlajn kupovina hrane povećala za 200 odsto, odeće za 100 odsto, a tehničkih uređaja i računarske opreme za 50 odsto, kažu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

U drugom kvartalu 2020. godine ukupan broj zaposlenih je iznosio 2 197 065 lica.

NIS a.d. prodaje dva poslovna prostora u Zrenjaninu, u ulici Žarka Zrenjanina 8.

Tim srpskih naučnika iz različitih oblasti osvojio je treće mesto na svetskom takmičenju za najbolje inovacije u borbi protiv korone. U pitanju je antimikrobska i antivirusna praškasta materija koja se nanosi na ventilacione uređaje.

Marketing mreža raspisala je konkurs za 6. nacionalnu dodelu godišnjih nagrada – KAKTUS 2020. Nagrade se dodeljuju u 24 kategorije, a dobijaju ih organizacije, kompanije, institucije i agencije za najkvalitetnije i najprofesionalnije pojedinačne i integrisane kampanje u protekloj godini.

Stav privrede bitno se razlikuje u odnosu na prošlu godinu, kada je za 46% anketiranih povećanje minimalca bilo prihvatljivo. Ovolika razlika rezultat je pogoršanih uslova poslovanja zbog krize izazvane pandemijom Kovid-19.

Agencija za privredne registre obavestila je sve zainteresovane korisnike da je 4. avgusta 2020. godine završen prijem redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2019. godinu. U propisanom roku, dostavljeno je ukupno 268.056 izveštaja.

Cene zlata dostigle su jutros novi rekord stimulisanjem slabijeg dolara i opadanjem prinosa obveznica.

Srbija je pod uticajem zdravstvene krize u drugom kvartalu ove godine, prema preliminarnim podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS) imala pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 6,5 odsto što je najveće smanjenje proizvodnje posle 1999. godine, rekao je danas glavni ekonomista Fiskalnog saveta Danko Brčerević.

Nacionalnoj službi za zapošljavanje u prvih šest meseci stiglo je 30.000 zahteva poslodavaca kojima su potrebni radnici, a više od 12.000 radnika uspelo je da nađe posao.

U ataru Banatskog Brestovca usled hektara kukuruza i suncokreta nalazi se i oko 15 ari pod malinom i kupinom. Ovo je pionirski poduhvat Aleksandra Đurića, koji kaže da ima sorti malina kojima ravnica ne smeta.

Poreska uprava Republike Srbije objavila je Obaveštenje o dodatnim fiskalnim pogodnostima (odlaganju poreza) i direktnim davanjima (minimalcima za zaposlene).

Britanska vlada odlučila je da pokrene akciju "Jedi u restoranu, pomozi restoranu" i da subvencioniše sa 50 odsto, najviše do 10 funti po gostu.

Epidemija vriusa korona uticala je i na tržište novih automobila. U prvih pet meseci ove godine prodato je čak 5.613 vozila manje u odnosu na isti period lane, što znači da je tržište palo za 38,8 odsto. "Škoda" je i dalje najprodavaniji brend.

U Srbiji je u prvom polugodištu ove godine boravilo 780.785 turista, što je za 53% manje u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Na ovogodišnjoj Deloitovoj listi (Deloitte) listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu koji objedinjava Evropu, Bliski Istok i Afriku nije se našla nijedna firma iz Srbije.