Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

U Srbiji je u 2020. prodato nekretnina u vrednosti od oko 4,2 milijarde evra, što je uprkos pandemiji koronavirusa više nego u prethodne tri godine, a najskuplji kvadratni metar stana od 9.632 evra prodat je u Beogradu na vodi, objavio je Republički geodetski zavod (RGZ).

Na portalu Poreske uprave počela je prijava za treći paket ekonomskih mera za pomoć privredi, koju dodeljuje Vlada Srbije. Onlajn prijave nalaze se na portalu Poreske uprave pod nazivom "Izbor poslovne banke" i "Izjava o prihvatanju direktnog davanja".

Cilj Javnog konkursa za dodelu bespovratnih sredstava privrednim subjektima za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Autonomne pokrajine Vojvodine u 2021. godini - Nabavka mašina i opreme i uvođenje tehnoloških inovacija u promociji i poslovanju ugostiteljskih objekata je unapređenje turističke ponude AP Vojvodine.

Prosečna zarada (bruto) obračunata za decembar prošle godine iznosila je 90 849 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 66 092 dinara, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Poreski rezidenti Srbije prijavljuju svoj svetski dohodak, dok lica koja nisu poreski rezidenti Srbije prijavljuju dohodak ostvaren na teritoriji Srbije, piše u KPMG Poreske vesti.

Od 1. marta počinje prijava poslodavaca za isplatu polovine minimalca, a od 28. aprila i prijava za isplatu 60 EUR svim punoletnim građanima, u okviru trećeg paketa pomoći države privredi i građanima, najavio je ministar finansija Siniša Mali.

Unija poslodavaca Srbije - poslodavci Zrenjanina, u saradnji sa kompanijom Adižes organizuje edukaciju u čijem je fokusu razvoj menadžerskih veština.

 

London je pretekao Njujork po broju dolarskih milionera i postao prvi grad u ovoj kategoriji u svetu, prema godišnjoj studiji najbogatijih ljudi na svetu agencije za nekretnine Najt Frenk.

Vlada Srbije usvojila je Strategiju zapošljavanja za period od 2021. do 2026. godine, sa ciljem da obezbedi uslove za stabilan i održiv rast zaposlenosti zasnovan na znanju i dostojanstvenom radu, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U Republici Srbiji, u mesecu januaru 2021. godine, broj živorođenih je iznosio 4 550.

Ukoliko bude usvojen, primena Zakona o izmenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju počeće 1. juna 2021. godine.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju privredni subjekti u privatnom sektoru – svi privredni subjekti koji nisu obuhvaćeni Pravilnikom o Spisku korisnika javnih sredstava.

Gradska stambena agencija objavila je oglas za davanje u zakup poslovnog i magacinskog prostora grada Zrenjanina putem javnog nadmetanja.

Na sednici Kriznog štaba odlučeno je da tokom vikenda do 14 časova rade tržni centri, kafići i restorani u celoj zemlji.

Kompanija Epl je zbog rastuće prodaje Ajfona u poslednjem kvartalu 2020. godine prestigla Huavej i Samsung koji su proteklih godina bili najveći svetski proizvođači pametnih telefona, pokazalo je novo istraživanje savetodavne kompanije Gartner.

Generalna sekretarka Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu saopštila je da se od 1. jula 2021. godine ukida roming na Zapadnom Balkanu.

Evropska investiciona banka (EIB) u saradnji sa lokalnim bankama sprovodi različite programe podrške MSP sektoru u Srbiji. Unija poslodavaca Vojvodine pripremila je pregled aktuelnih i najavljenih programa, koje možete pročitati u nastavku.

Prevelika opterećenja u, inače složenoj finansijskoj situaciji, netransparetno trošenje novca, različit odnos države prema stranim i domaćim investitorima, nedostatak sluha kreatora zakona prema onima koji dohodak stvaraju, teme su o kojima su govorili Izabela Kiš, izvršna direktorka Unije poslodavaca Srbije – Poslodavci Zrenjanina i Emil Šarvari, vlasnik i direktor zrenjaninske fabrike za proizvodnju čarapa „Imsaplet“.

Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović ocenio je da Srbija ima potencijal da privredni rast sa oko 3,5% podigne na 5% i 5,5% godišnje uz bolji rad institucija i vladavinu prava.

Preduzetnici u skladu sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju imaju pravo na naknadu zarade za vreme za koje bi obavljali delatnost da nije nastupila privremena sprečenost za rad, objašnjava za eKapiju Nevena Petković, ispred Udruženja poreskih savetnika.