Uloguj se / Registruj se
Registruj se

Main Menu

Navigacija

Aktuelnosti

Svakodnevno se u Srbiji registruje veliki broj domena, a prijavljivanje funkcioniše po principu ko prvi imenu – njegovo je. Ipak, najveći problem ovo može da napravi velikim firmama, poznatim ličnostima, kojima brend, bilo da je reč o imenu ili proizvodu, može da „ukrade“ i prijavi neko drugi i tako ih preduhitri.

Računovođe i računovodstvene agencije nezadovoljne su rešenjima novog nacrta Zakona o računovodstvu za koji je javna rasprava završena početkom septembra.

Pokrajinska vlada je donela preporuku upućenu lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine, da u svojim planovima i programima zaštite životne sredine - utvrde mere koje će omogućiti zabranu upotrebe plastičnih kesa do kraja 2020. godine. 

Malim i srednjim preduzećima u Srbiji biće dostupno više od 74 miliona evra povoljnih kredita u narednom periodu u okviru programa Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća COSME.

Od usvajanja poslednjeg Zakona o ozakonjenju, papire je dobilo svega 227.814 objekata. Vlasnici preostalih oko 1,4 miliona zgrada, kuća i poslovnih prostora još čekaju ozakonjenje.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je od sledeće godine povećanje minimalne zarade, povećanje neoporezivog iznosa zarade i smanjenje stope doprinosa PIO na teret poslodavca.

U Srbiji, prema istraživanjima koje je sproveo NALED tek nešto više od polovine stanovništa za redovna plaćanja koristi kartice. 

Tajlandski glavni grad Bangkok na prvom je mestu najposećenijih gradova na svetu, ispred Pariza i Londona, prema godišnjem istraživanju Masterkarda.

Dragica Arsić, poverenik stečajnog upravnika, Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, oglasila je za prodaju imovinu kompanije „Agroživ ad“ iz Žitišta.

Realni rast bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu 2019. godine, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosio je 2,9 odsto saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najveće privredno društvo u 2018. godine je JP Elektroprivreda Srbije (EPS) sa poslovnim prihodom od 263,9 milijardi dinara, što je za 4,7 odsto više nego prethodne godine.

Unija poslodavaca Srbije uputila je dopis ministru finansija u Vladi Srbije Siniši Malom sa zahevom da se produži rok važenja člana 45 Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

Privredna manifestacija ZRBIZNET osmišljena je da okupi preduzetnike i privrednike sa teritorije Srbije ali i drugih zemalja iz regiona, da pospeši komunikacija između privrednih subjekata, odnosno da stvori nove poslovne kontakte. Na ovom privrednom skupu, kompanije će imati mogućnost da se predstave, upoznaju i povežu sa drugim kompanijama, da se upoznaju sa institucijama podrške i da se edukuju iz raznih oblasti. 

Zahvaljujući podacima iz Agencije za privredne registre i Poreske uprave, Republički zavod za statistiku napravio je projekciju situacije u preduzetništvu u Srbiji u prošloj godini.

Indonezija će dobiti novi glavni grad. Odnosno, glavni grad će biti izgrađen u centru Indonezije a lokacija je birana godinama.

Gradska uprava glavnog grada Katara, Dohe, počela je da farba gradske puteve u plavo, u okviru pilot projekta za borbu protiv ekstremnih vrućina, piše Natcionalna geofgrafija Srbije.

Svake godine se u Srbiji baci gotovo 247.000 tona hrane, što je, posmatrano na dnevnom nivou čak 676 tona, pokazala je analiza prvog zvaničnog istraživanja o bacanju hrane u domaćinstvima u Srbiji, piše Beta.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna bruto plata u Srednjobanatskom okrugu u junu iznosila je 68 637 dinara a neto zarada 49 649 dinara.

Agencija za privredne registre objavila je Mapu registara mera i podsticaja regionalnog razvoja za prvu polovinu ove godine.

Noćni život počeo je da cveta u velikim kineskim gradovima. Šangaj je predstavio smernice za podsticanje noćnog života u aprilu, pa je tako grad dobio i novo radno mesto – generalnog direktora noćnog života.